Полезно

Как да изберете подходящото легло за спалнята си?

Къде да позиционирате леглото си?

Вашето легло е важна част от живота Ви. Тук става въпрос не просто за неговата рамката, но и за комбинацията й с подходящ матрак. Причината е, че повечето хора прекарват около една трета всеки ден в сън. Затова експертите препоръчват да се уверите, че леглото Ви може да осигури стабилност и удобство.

На пазара можете да откриете голямо разнообразие от единични и двойни легла, спални с различни размери. Изборът на подходящ модел е важен не само за Вашия пълноценен сън, но е и инвестиция, която ще остане до Вас дълго време.

Чудите как да изберете своето ново легло? А знаете ли, че неподходящото легло може да доведе до болки в мускулите, ставите, гърба, врата и да наруши съня Ви?

В тази статия ние, от мебели Нипес, ще Ви помогнем да направите съня си по-качествен и добър, като Ви запознаем със съветите на специалистите.

Защо трябва да използвате леглото само за сън?

Много хора са свикнали да използват леглото си не само за сън, а и за четене или гледане на телевизия. Според експертите това е грешен подход, защото когато го използвате за различни дейности, ще търсите модел, удобен не само за спане, а и за другите Ви занимания.

Другото неудобство е, че ще започнете да го свързвате с тези дейности и ще имате проблем със заспиването.

Втората причина е, че леглото е мястото, където трябва да можете да се отпуснете и да се чувствате комфортно. И, ако имате много разсейващи фактори около Вас и в най-качественото легло ще Ви е трудно да заспите. Имате нужда от пространство, което да не е претрупано и да Ви помогне да се почувствате по-комфортно и спокойно.

Когато свързвате леглото само и единствено със сън, ще Ви е по-лесно да откриете модел, който да пасне на Вашия начин на живот и ежедневие.

Защо трябва да използвате леглото само за сън?Започнете от планирането!

Лесно можете да се подлъжете и да закупите някое от страхотните легла, които мебелните магазини ще Ви предложат. Но, ако има нещо, което трябва да направите преди това, това би било да погледнете цялостното пространство на спалнята си.

Запомнете – леглото трябва да се впише в пространството, а не обратното!

Помислете от какво точно се нуждаете! В нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от модели – от класически единични легла до двойни и спални с повдигащи механизми и допълнителни шкафове за съхранение на вещи.

Още на етап планиране трябва да решите разположението на леглото в стаята и колко голямо ще бъде то. В зависимост от мястото, с което разполагате, можете да подберете най-подходящия модел за Вашата стая.

Колко голямо да е леглото?

Повечето дизайнери ще Ви посъветват да изберете най-голямото легло, което може да се събере във вашата стая. Същевременно е важно да има достатъчно място от двете му страни, за да можете да минавате спокойно и да се разхождате.

Разбира се, че не във всеки случай това е изпълнимо.

Трябва да имате предвид, че понякога закупуването на ново легло е по-сложно от това да обновите целия си гардероб с дрехи. Ако се замислите, леглото се приспособява към тялото Ви почти като дрехите. Вашият идеален размер на леглото трябва да отговаря на височината и теглото Ви. Препоръчително е да предпочетете модел, на който лесно можете да се въртите и да разперите свободно ръцете си.

Ако в момента сте сами, но планирате семейство, може да помислите и за по-голяма спалня.

 Къде да позиционирате леглото си?
Къде да позиционирате леглото си?

Позиционирането зависи от няколко фактора и не – нямаме предвид правилата на фън шуй.

За съжаление, един от най-големите проблеми на новото строителство е малки стаи с различни недостатъци като колони, криви стени, скосове и други. Това прави определянето на една стандартна позиция за леглото напълно невъзможно. Причината е, че не винаги е практично да поставите леглото в центъра или до някоя от стените.

Има няколко фактора, с които трябва да се съобразите:

  • Изложението на стаята.
  • Големината на стаята и леглото.
  • Какво пространство ще имате за придвижване свободно.

Готови сте да закупите нова спалня?

В онлайн магазина на мебели Нипес ще откриете множество страхотни предложения. С нашия екип сме се постарали да Ви предложим голямо разнообразие от легла, спални, матраци и цялостни решения за всяка стая у дома.

Разгледайте нашите предложения или се свържете с нас на телефон: 0886 158 559, ако се нуждаете от професионален съвет.

Спални комплекти с матрак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *