Полезно

Как да създадете перфектния модулен гардероб?

Как да създадете перфектния модулен гардероб?

Как изглежда Вашата спалня? Може би тя е център на интериора и около нея сте изградили своето райско кътче. Или сте заложили на голям гардероб и място за съхранение на любимите Ви дрехи и аксесоари.

Независимо от големината на стаята Ви, модулните гардероби ще Ви помогнат да внесете много удобство и функционалност в пространството си.

Как да го постигнете? В тази статия ние – от мебели Нипес, ще Ви насочим как да изберете подходящото оформлениеза вътрешността на гардероба. 

Персонализирайте вътрешното пространство.

Вече не е нужно да имате множество рафтове и лостове, които не можете да оползотворите, защото разполагате с различен тип дрехи. С модулните гардероби е толкова лесно сами да изберете оформлението, което ще отговори най-добре на Вашите нужди. По този начин ще можете да сложите край на хаоса и да въведете ред в гардероба си. 

Нашите дизайнери Ви съветват да се уверите, че комбинацията от рафтове, чекмеджета, места за окачване, за аксесоари и за обувки са подходящи за Вас. Ако не знаете откъде да започнете, отговорете на следните въпроси: 

Какво ще съхранявате в гардероба?

Както и преди сме Ви споделяли – предварителното планиране ще Ви предпази от посредствени грешки. Затова, първата стъпка е погледнете към всички дрехи, аксесоари и обувки, които притежавате, и ще намерят ли място във Вашия нов гардероб. 

Обърнете внимание каква е тяхната дължина. Може би имате повече якета, палта и поли, които се мачкат лесно и изискват да бъдат закачени на закачалка. Или пък притежавате спортни екипи, които трябва да бъдат отделени в различни чекмеджета. 

Не забравяйте да предвидите и място за обувките си! Има голяма разлика между няколко чифта и цяла колекция от маратонки, сандали и ботуши. Когато имате малко на брой обувки, приемливо е да бъдат съхранявани в кутии, то колкото по-голям е броят им, толкова повече се нуждаете от специализирано пространство. 

Каква е материята на дрехите Ви?

Много хора се съсредоточават върху дължината на дрехите си и забравят да обърнат внимание на материите им. Трябва да знаете, че всяка тъкан е специфична и има различни свойства. Някои се мачкат много по-лесно от други. Обикновено проблемни са по-тънките и леки материи. Например – коприна, лен, сатен, шифон и други.

Предвиждането на повече място за закачалки ще Ви спести постоянното гладене. Закачалките улесняват организацията и Ви спестяват необходимостта постоянно да сгъвате прането си. 

Препоръчително е роклите, костюмите и ризите с яки да бъдат на закачалки, за да останат в безупречно състояние без гънки. Преценете колко от дрехите Ви са деликатни и от какво място се нуждаете за тях в новия си гардероб. 

Нашият съвет е: Поставете релсата за закачалките по-високо, за да избегнете труднодостъпните рафтове в горната част. 

Рафтове или чекмеджета?

Чекмеджетата Ви осигуряват лесен достъп до дрехите. Само с едно движение можете да ги издърпате и да прегледате цялото съдържание в тях. Допълнително можете да организирате нещата в тях като използвате кошници, кутии, пликове за подреждане. Те са чудесни за съхранение както на бельо и чорапи, така и за по-дребни аксесоари. 

От друга страна, рафтовете са незаменима част от всеки гардероб. На тях можете да сгънете и подредите Вашите дрехи, одеяла и дори спално бельо. Когато имате повече дрехи- рафтовете  са незаменими. С тяхна помощ ще увеличите вътрешното пространство и ще съберете повече вещи на тях. 

Съвет: Оставете малко пространство между рафтовете, за да Ви е по-лесно да виждате какво има по тях. 

Колко сте високи?

Малко хора съобразяват височината на гардероба си със своята собствена. Затова често им се налага да се качват на столове, за да достигнат най-горните шкафове и рафтове. 

Ако цялото това упражнение Ви е досадно, най-добрият вариант е да помислите внимателно за модулите, които ще съчетаете. Единият вариант е Вашият модулен гардероб да завършва с шкафове, в които да съхранявате дрехите извън сезона. Така по-рядко ще Ви се налага да търсите нещо в тях. Другият е да поставите в по-високата част релса за закачалки, а в долната част да бъдат всички шкафове и рафтове. 

Не забравяйте – модулите Ви позволяват всяка подробност да бъде съобразена с Вашите желания и нужди. Затова не се страхувайте да създадете перфектния гардероб.

Разгледайте нашите предложения в онлайн магазина ни или потърсете професионален съвет на телефон: 0889 630 030

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *