Без категория

Какви са новите тенденции в обзавеждането на спалнята?

Какви са новите тенденции в обзавеждането на спалнята?

Тенденциите в интериорния дизайн не спират да се променят. Всеки сезон добавя нов нюанс на пространството, правейки го по-цветно, вдъхновяващо и красиво. През есента на 2023 година, се завръща носталгията по миналото.

Целта продължава да е създаването на уютна спалня, в която да релаксирате и да си починете пълноценно. Но, този сезон носи свеж поглед към обзавеждането. Великолепните идеи варират от флорални мотиви и леопардови принтове до наситени и успокояващи тонове до стилни стенни ламперии и ретро препратки.

Всичко това звучи прекрасно, но без ВАС не може да бъде осъществено! Вие сте авторът, човекът, който трябва да избере между комфортно кътче и красиво убежище, отразяващо Вашата индивидуалност.

Какво казват дизайнерите?

През новия сезон дизайнът на спалнята ще бъде съсредоточен около идеята за създаване на красиво и кокетно пространство, изпълнено с индивидуалност. Забравете за скучния живот и напрегнатото ежедневие, защото новите тенднеции са повлияни от ретро препратките.

От Вас зависи дали ще вдъхнете нов живот на старите мебели или ще се насочите към цялостно обзавеждане от мебели Нипес. Забравете за скучните и монотонни цветове и започнете своето ново пътешествие в света на интериорния дизайн.

Флорални мотиви, успокояващи цветови палитри, изпъкнали ръбчета, карета, райета и още много страхотни нови тенденции.

Какви са новите тенденции в обзавеждането на спалнята?Какви са новите тенденции?

Флорални шарки.

Флоралните мотиви винаги откриват своето място под някаква форма сред тенденциите на всеки сезон. Може би, причината се крие в хората, които ги обожават или вече са се превърнали в класика, която не може да бъде изместена.

През есен 2023 те завладяват спалните. И мястото им не е само сред декорациите, а се залага на използването им в цялата стая – тапицерия, тапети, аксесоари и дори красиви елементи върху обзавеждането.

Най-популярните мотиви са живи сини, зелени, розови и жълти цветя върху чист бял фон. Съвременните флорални шарки са склонни да бъдат илюстрирани с по-големи цветя като гербери, хризантеми, хортензии и макове, които създават уникални мотиви в поразителен стил.

Тапицирани спални. 

През изминалата година фокусът бе насочен към функционалността на стените и лампите, но този сезон леглото отново е царят в това помещение. Спалните, освен удобни и комфортни, имат уникални табли, които осигуряват нужното удобство.

Тапицираните легла са чудесен начин да внесете индивидуалност в спалнята. Затова че не е изненадващо, че намират място сред най-актуалните тенденции за сезона.

За да ги включите в собствената си стая, помислете за цветовата палитра. Най-добрият вариант е стените да са в неутрални тонове, за да оставите възможност на леглото да говори само за себе си. Ако търсите по-смело решение, изберете силно контрастиращи на таблата на леглото килими, спални завивки и възглавници.

Успокояващи цветови палитри. 

В Instagram повече от 5 милиона публикации популяризират #slowliving тенденция в начина на живот. Тя набляга на внимателно обмислените решения при обзавеждането и потреблението на ресурсите. В интериора това се изразява в създаването на спокойни убежища, силно повлияни от естествения свят – перфектният подход към дизайна на спалнята.

Започваме да виждаме появата на много бледосиньо и се очаква търсенето на всеки нюанс на зеленото да се засили през есента. Тази тенденция Ви дава възможност да пренесете природата в спалнята си. Да се докоснете до естетиката, която приветства външния вид, за да съживите палитрите чрез фини плажни мотиви от сини и бели цветове, стайни растения и много красота.

Какви са новите тенденции в обзавеждането на спалнята?Меки линии.

Твърдите ъгли и правите линии в дизайна на спалнята започват да се смекчават и да отстъпват своето място през есента на един по-мек подход. Закръглените линии и форми – сводестите табли, заоблените нощни шкафчета и столове. Това придава допълнителен комфорт на пространството и създава спокойна и уютна атмосфера.

Ще видим продължение на извивки и заоблени ръбове. С тях повечето  мебели и аксесоари омекват. Това също създава функция за потока на стаята.

Дори най-актуалното спално бельо е омекотено, за да пасне на облика на сезона, с изпъкнали ръбове, които се оказват все по-популярни за най-добрите чаршафи и калъфки за възглавници.

Вълнообразните извивки се превърнаха в траен избор за интелигентни, вечни интериори със закачливо, безгрижно докосване.

Карета и райета.

Повече носталгични дизайнерски мотиви, този път под формата на карета и райета – дръзки, цветни и изпълнени с живот. От Вас зависи дали ще изберете едро каре в закачливи винтидж цветове или класическо каре, което да допълни интериора със своята семпла елегантност.

През новия сезон на пазара все по-често ще виждате тапицирани мебели на каре и райе, особено в модното пространство.

Дизайнерите очакват огромно прераждане на двата модела в рамките на пространството на спалнята и фокус върху сблъсъка на ярки цветове в един по-игрив максималистичен подход към интериорния дизайн.

Новите тенденции са интересни, нали?

Това е само малка част от цялостното обзавеждане на спалнята. Не забравяйте, че се нуждаете от качествени и функционални мебели, които да Ви осигурят най-доброто удобство.

Тук ние – от мебели Нипес, ще Ви помогнем! В нашия сайт ще откриете цялостно обзавеждане, спални, матраци, гардероби, нощни шкафчета и още много страхотни предложения.

Разгледайте ги още СЕГА или се свържете с нашия екип на телефон: +359886 158 559 при нужда от професионален съвет.

 

Спални комплекти с матрак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *