Полезно

Три актуални цвята за детска стая

Три актуални цвята за детска стая

Нека си признаем – креативността е задължителна, когато става въпрос за проектиране и обзавеждане на детска стая. Правилните мебели, подбора на аксесоарите и избора на правилните цветове, би могло да отвори пространството. Така от просто стая с четири стени, бихте могли да създадете едно приказно кътче за Вашето дете. 

Как да се справите с това предизвикателство? Не се страхувайте да експериментирате и да последвате любимите цветове, мотиви и предпочитания на Вашия малък приключенец. Мики Маус, Пес Патрул, околосветско пътешествие, джунгла, животни – пред Вас има толкова много възможности! 

Чудите се откъде да започнете? От избора на цветовата палитра, разбира се! В тази статия, ние от мебели Нипес, ще Ви представим три актуални нюанса за детска стая. 

Какво казват специалистите?

Средата, в която живеем, влияе пряко върху настроението, мирогледа, поведението и дори благосъстоянието. Осветлението, цветовете и декорациите, също допринасят за това. Това може да Ви се струва странно твърдение, но много детски специалисти го потвърждават. 

Според проучванията, децата са изключително чувствителни и се впечатляват много от заобикалящата ги среда. Най-малките деца реагират положително на по-светли цветове, докато тъмните нюанси са склонни да имат негативен ефект върху тях. Сънят  и релаксацията, също се влияят от цветовете около тях.

Психолозите съветват да постигнете баланс между тъмните и светлите нюанси. По-тъмните  възпрепятстват вниманието и  влияят върху количеството и модела на съня. Целта Ви трябва да бъде да създадете удобно пространство, в което детето да се чувства безопасно и спокойно. 

Това може да се постигне с бели или приглушени цветови схеми, неутрални и земни тонове комбинирани със смели и живи нюанси. 

Например вместо да изберете бяло като сметана, заложете на яйчена черупка или слонова кост, за да се добави топлина и да отвори стаята по отношение на пространството. Добавянето на акценти в бледо розово или зелено, създава успокояваща комбинация и същевременно добавя дълбочина на декора. 

Три актуални цвята за детска стая

Какви са актуалните цветове? 

Светлото синьо има положителен емоционален ефект върху децата. Тук е добре да избягвате тъмно сините нюанси и да изберете меки и топли цветове, за да създадете спокойна атмосфера. Например небесно и бледо синьо са много добри избори за детска стая на малки и вече пораснали момчета. 

Интересен факт е  твърдението, че бледо синьото забавя сърдечната честота и намалява кръвното налягане като създава медитативен ефект. 

Светлото зелено е също прекрасен вариант за детска стая. Той е неутрален спрямо пола и тоновете, напомнящи за градински чай, мъх или избледняла мента са много успокояващи. Известно е, че тези нюанси насърчават здравето, помагат за концентрацията и създават уютна и красива атмосфера. 

Избледняла лавандула е интересно предложение за детска стая за момиче. С този цвят бягаме от класическото бледо розово. Този тон е по-мек от лилавото на лавандулата и напомня за люляк или бледо виолетово. Чрез създаването на уютна и спокойна атмосфера, той насърчава децата да се отпуснат и релаксират в своето специално място. За разлика от по-тъмните и наситени лилави тонове, е по-подходящ за детска стая. 

Открийте и най-подходящите мебели за детска стая с мебели Нипес. Разгледайте нашия онлайн магазин и ги поръчайте още ДНЕС! 

Спални комплекти с матрак

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *